Хирург излъгал бащата на осъден, че ще го измъкне на свобода срещу 10 600 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 08.11.2016
747
Втори обвинителен акт срещу д-р Бранимир М. внесе в Разградския районен съд Районната прокуратура. Този път лекарят, който работел като хирург в хирургичното отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград, е предаден на съд заедно с управителя на охранителна фирма от Кубрат Борис П. 

Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на осъден, у когото възбудили и поддържали заблуждение, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание. При извършване на измамата с цел имотна облага подсъдимият Борис П. се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка със съдебни заседатели на Разградския окръжен съд. 

Въпреки дадените 10 600 лева от бащата на осъдения, д-р Бранимир М. отишъл в село Цар Калоян на 21 ноември 2014 г., където живеело семейството на осъдения Синан П. Пред баща му той заявил, че е извършен преглед и е уредено приемането на Синан в болницата. След престоя в болницата подсъдимият лекар обещал да го освободи за домашно лечение, за което поискал още 5000 лева. 

Бащата на осъдения Синан П. обаче отказал да даде още пари и това е причината престъплението да остане недовършено. Д-р Бранимир Б. е подсъдим и за подбуждане към престъпление на вещо лице да даде невярно заключение по назначената от Районна прокуратура в Разград съдебномедицинска експертиза. С нея трябвало да се установи здравословното състояние на осъдения Синан П. В разговори с вещото лице д-р Бранимир М. поискал да бъде вписана несъществуваща диагноза на осъдения Синан П., с което той да избегне изтърпяване на наказанието си в затвора.
 
Срещу подсъдимия д-р Бранимир М. се води и друго дело за измама на негови пациенти и му е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си
Шумен отбеляза Гергьовден с фолклорен концерт
Кметът Димитров поздрави имениците в Търговище за Гергьовден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).