Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иновативно за България социално предприятие ще заработи в Долни чифлик и Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 03.12.2019Коментари (0)2463
©
Лица с увреждания ще станат журналисти. Това е целта на иновативно за България социално предприятие, което ще заработи на територията на общините Долни чифлик и Бяла. Това съобщи днес на пресконференция в Областния информационен център - Варна Борислав Френчев, от фондация "Николаевка".

В социалното предприятие ще бъдат назначени 9 лица на трудов договор. От тях като управление ще са 3 лица. С други 6 лица ще бъде сключени трудов договор за срок от 12 месеца. След приключване на проектните дейности за 50% от тях ще бъде осигурена заетост за още 6 месеца. Шестте наети лица ще са представители на целевата група и ще бъдат разпределени, както следва - 5 лица с увреждания и 1 лице в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица. Предвижда се насърчаване на етническото многообразие. В проекта ще има до 30 % участие на представители от различните етноси.

Те ще се занимават с с архивиране на документи, които ще бъдат дигитализирани на електронен носител. Това ще бъде технологичен процес, за който ще се наеме и закупи необходимата техника и софтуер. Наетите в социалното предприятие ще архивират документи, скици, схеми и други архивни документи, като услуга за клиентите на социалното предприятие.

Освен това ще обслужват уеб-базирана платформа, която ще включва информация за двете общини. В нея ще се рекламират обществени значими местни обекти и институции, търговски обекти, културни обекти, обекти свързани с местното природно, културно-историческо наследство, ще се представят местни фестивали, събития, концерти и други дейности, които популяризират местния фолклор, култура, етническо разнообразие, ще информират за производство на продукти от местен характер, както и всичко свързано с етническото многообразие като носител на местната идентичност.

Социалните предприятия са много развити в Западна Европа, но тепърва настъпват у нас. Целта им е подпомагане на лица в нужда. Проектът е финансиран от Министерството на труда и социалната политика, Европейския социален фонд, Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - Процедура BG05M9OP001-2.059 МИГ "Долни чифлик и Бяла“ – Мярка 4. "Развитие на социалното предприемачество“, Проект №  BG05M9OP001-2.059-0001-С01 " Иновативни, интелигентни, разнообразни и социални. Няма други такива.“ Бенефициент е фондация "Никоаевка“. Целта е да се създаде социално предприятие с предмет на дейност – информационно - рекламна уеб-базирана платформа и дигитализация на архиви, популяризиране на социалното предприемачество като възможна и реална алтернатива за включване на лица от социално уязвимите групи. Продължителността на проекта е 15 месеца - от 1 декември 2019 г. до 28.02.2021 г., съобщи още на пресконференцията днес във Варна Борислав Френчев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (391) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1605) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: