Инспектори претърсват кабинетите по химия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:58 / 30.06.2008
786
Областният управител Христо Контров издаде заповед относно подобряването на организацията по правилното и безопасно съхранение на химически вещества и препарати в учебните заведения и химически лаборатории, намиращи се на територията на Варненско. Повод станаха зачестилите инциденти с опасни химически вещества и препарати в учебни заведения и химическите лаборатории.

В документа се посочва, че кметовете на общините трябва да засилят контрола по спазване изискванията на Закона за защита от вредното въздействие на химическите вещества и препарати, като за целта със своя заповед назначат специализирани комисии за обследване и проверка на химическите кабинети на учебни заведения и химическите лаборатории, действащи на териториите на общините. В комисиите трябва да се включат и инспектори от «Гражданска защита», служба КОС към ОДП и РИОСВ.

При организиране на проверките трябва да се проконтролира точното спазване на ръководството за складиране на химическите вещества, като за резултатите от проверките комисията трябва да състави протокол с констатации, предписания и срокове за изпълнения.

В заповедта се посочва още, че трябва да се организира своевременно класифициране на опасните химикали съгласно специфичните им опасности. Съответно излишните и с изтекъл срок на годност да се унищожат или депонират в складове от оторизирани за целта фирми.

Доклад за резултатите от проверката трябва да бъде представен от кметовете на общините до 15 август.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турист се удави ден след като пристигна на нашето море
Пешеходец загина на главния път София - Варна
Водач на листите на "Величие" в Смолян се отказа от депутатското ...
Министър Коритарова: Осем свлачища са активирани в прохода "Шипка...
Първи подробности за ужасяващото убийство на жена в Разлог
Познаха! Градушка като орех се изсипа преди минути, вижте къде


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).