История за катастрофа, районно и капка кръв

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 02.01.2018
2099
На 29.12.2017г. около 21:20ч. е получен сигнал от ОДЧ на ОД МВР Добрич, че л.а. "Опел" с добричка регистрация е причинил ПТП и е напуснал местопроизшествието, като в момента се движи по ул. "Хр.Ботев" в град Добрич. Незабавно на място са изпратени служители на ОД МВР Добрич.

При обход в района, автомобилът е установен паркиран и заключен по ул. "Боряна". При обход в съседната улица "Бойчо Огнянов" служителите установяват л.а. "Шкода" с добричка регистрация с няколко мъже около нея, като единия, при вида на полицейския автомобил, сигнализира с ръка. На по късен етап е изяснено, че л.а. "Опел" е блъснал л.а. "Шкода" в района на Дом-паметник "Йордан Йовков" и е напуснал произшествието без да спира. Водачът на л.а. "Шкода" го последва и чрез ЕЕН 112 уведомява за инцидента и местоположението на виновното МПС. На място са установени:
-С. К. (36 г.), за който е изяснено, че е водач на л.а. "Шкода"
-С. И. (17 г.), за който е изяснено, че е бил водач на л.а. "Опел"
-В. С. (26 г.), пътник в л.а. "Опел"
-И. И. (15 г.), пътник в л.а. "Опел"

При пристигане на полицейските служители, четиримата са разговаряли спокойно и са обсъждали евентуално подписване на двустранен протокол. По разпореждане на ОДЧ, не място е изпратен дежурния по КАТ. Същия изпробва двамата водачи за алкохол, като за С. И. е отчетена стойност 0,97%0 , а на С. К. - нулева стойност. Установява се, че С. И. не носи документи за самоличност. По разпореждане на дежурен по КАТ всичките са отведени в Първо РУ.

С. И., който освен описаните нарушения на ЗДвП, се оказва и неправоспособен, е отведен в приемната за граждани, където дежурния по КАТ започва да му оформя съответните АУАН. Останалите мъже, остават извън районното управление. След известно време В.С. се доближава до входа на районното управление и започва на висок глас да спори с полицаи, които в този момент се намират на входа. Упреква ги, че дълго време задържат водача, и че желае да го пуснат колкото се може по-скоро. Въпреки предупрежденията продължава на висок тон да отправя срещу тях реплики и обиди.

В следствие на тези действия, В.С., който е във видимо нетрезво състояние, е поканен в районното и е въведен във вътрешното фоайе, където му е разяснено, че на база неговото държание, ще му бъде съставен АУАН по ЗМВР и ще бъде задържан за това, че пречи на полицейските органи при изпълнението на функционалните им задължения. 

В този момент в районното и във фоайето е имало и други граждани, включително и приемната е била заета от служителя на КАТ и водача на лек автомобил Опел. Почти в същия момент В.С. си удря главата във вратата и на дясната вежда се появява капка кръв. Пострадалия е отведен в ЦСМП, където е прегледан, раната е обработена и по-късно същия е върнат в районното управление, където е задържан със заповед за полицейско задържане. Снето е писмено обяснение, съставен му е АУАН по ЗМВР и е освободен, предвид отпадане на основанието за задържане.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП-Добрич и по негово разпореждане е образувано ДП по описа на ОСлО при ДОП.

По случая ще бъде извършена служебна проверка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).