Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Историята оживява в училищния двор
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 15.04.2016Коментари (0)863
© Bulfoto
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стоян Михайловски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 19 април, от 13.00 часа в двора на СОУ "Васил Левски" в град Вълчи дол, "Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции - Авитохол" от град Варна ще проведе открит урок на тема "Бит, култура и воински традиции на българите от ранното средновековие - VI - IX век", който включва представяне начина на живот, облекло, въоръжение и снаряжение, бит, култура и конни традиции на българите през ранното средновековие. Учениците ще имат възможност да се запознаят от близо с представените реплики на брони, ризници, шлемове, щитове, саби, копия, лъкове и стрели, да научат за тяхното използване, да наблюдават конни демонстрации на воински умения и бойни практики от гърба на коня, да изпробват сами оръжия и защитно въоръжение от времето на древните българи.

Събитието се осъществява в резултат на доброто сътрудничество с ръководството на училището и е част от образователната извън учебна програма на Сдружението за запознаване на учениците с българската история от близо, насърчаване на патриотизма и родолюбието у тях.

Сдружението осъществява целите си за работа с деца и подрастващи като организира и провежда открити уроци в училищата от град Варна и региона. Пример за това са посещенията в СОУ "Найден Геров", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Стоян Михайловски", посещение в Учебен музей при Археологическия музей в град Варна по програмата "Ваканция в музея", както и осъществявания в момента проект "Войската българска - от Аспарух до наши дни. Оживяла приказка за българския воин." с участието на повече от 50 ученици от варненските училища, финансиран по програма "Родолюбие (2014-2016) от Министерството на отбраната, ИА "Военни клубове и военно-почивно дело", с изключителното партньорство и съдействие на Военноморски клуб Варна. За продължаване на дейността си в тази насока Сдружението кандидатства пред Фонд "Култура" на Община Варна с проекта "Конниците на Авитохол. Историята оживява в училищния двор.", подкрепен от ръководствата на десет училища от град Варна, по който проект ще могат да се проведат на живо открити уроци пред над 10000 ученици, включващи представяне на облекла, въоръжение и снаряжение, конни демонстрации на бойни умения от гърба на коня, стрелба с лък и др. от периода на ранното средновековие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: