Изграждането на "детелина" на АМ "Хемус" при Игнатиево сред стратегическите обекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:51 / 14.01.2020
9174
Изграждането на "детелина“ на магистрала "Хемус“ при Игнатиево и създаването на нова бизнес зона в посока Слънчево са два от стратегическите обекти за развитието на община Аксаково в следващите години. Това каза в интервю за Радио "Фокус“ – Варна кметът Атанас Стоилов. Според него, на първо място по важност е десетгодишната битка да бъде отворен пътят на магистрала "Хемус“ към град Игнатиево. Това е особено чакана крачка от страна на бизнеса, който има бази между летищния комплекс, Слънчево, Игнатиево и Аксаково.

"Това се надявам да бъде една от новите бизнес зони и това се чака с нетърпение от самия бизнес в региона. Другият голям проект, който е наистина амбициозно направен е подкрепата, която получаваме от правителството за завършването на автомагистрала "Хемус“  2022 година – дотогава да можем да подготвим бизнес зона, която ще бъде между Игнатиево и Слънчево, наречена "Побити камъни“, която ще бъде уникална по своето разположение“, обясни още кметът. Той посочи, че създаването й е перспективно от гледна точка на близостта до летищния комплекс, до две пристанища – "Варна – Запад“ и "Варна – Изток“, до Фериботния комплекс и автомагистрала "Хемус“.

Атанас Стоилов коментира още, че в следващите години Общината ще продължи да разчита и на директното кандидатстване по проекти, финансирани от Европейската комисия. Това са проекти, един път за инфраструктура и за подобряване на административния капацитет в Общината, и съответно – проекти, свързани с допълнителни социални дейности.

"В инфраструктурата, на първо място, най-големият проект, който предстои да се решава от общините, включително и в нашата, е за търсене на средства за подобряване на пътната инфраструктура. Това се очертава най-големият проблем, който ще бъде в общините“, посочи кметът. Той допълни, че в предходните години е извършено цялостното преасфалтиране на пътя за село Яребична и за село Въглен. Подготвени са проекти, които касаят вече цялостния ремонт и преасфалтиране на пътя между Аксаково и Игнатиево, както и на пътя между Варна, Долище и Новаково. Предстои и основен ремонт на пътя Любен Каравелово – Водица – Засмяно. "Това е доста амбициозна програма, в която не говорим само за една година, а за целия мандат“, добави кметът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (254):
30.03.2024 България чакаше тази новина за АМ "Хемус"
17.02.2024 Министър Цеков: По "Хемус" ще бъде подновено строителството до Плевен
23.01.2024 Рестартират строителството на "Хемус" през тази година
02.12.2023 Важно: Ограничават движението по АМ "Хемус" в посока Варна!
24.11.2023 Шишков: "Хемус" като магистрала е в парламентарния фризер
24.11.2023 Кметът Коцев: Магистрала "Хемус" е ключова за Варна, очакваме проектът да се ускори
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).