Изграждат над 8 км минерализовани ивици за борбата с горските пожари във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 11.07.2017
1642
ДГС "Варна" предвижда изграждането на над 8 км минерализовани ивици. В рамките на този месец 1 800 м от тях ще бъдат разорани в землището на с. Каменар. През летния сезон се планира изграждането на още 4 300 м минерализовани ивици край с. Куманово и 2 000 м в землището на с. Близнаци.

"Тези превантивни мерки имат важно значение в борбата с горските пожари. Изкуствено създадените ивици, почистени от растителността до минералния слой на почвата, помагат по-лесно да се локализират пламъците", обясни директорът на варненското горско стопанство инж. Иван Иванов. 

През миналата година на територията на ДГС "Варна" са регистрирани 19 пожара, които са обхванали общо 796 дка. В резултат от бързата реакция на горските стражари и служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" щетите, нанесени на площ от 668 дка, са минимални. Всички инциденти са причинени от човешка небрежност.

От началото на годината досега в границите на стопанството е станал един низов пожар, който също е възникнал заради безотговорно боравене с огън.
От Североизточно държавно предприятие, част от което е ДГС "Варна", апелират гражданите да спазват правилата за безопасност в гората, а в случай на пожар веднага да подадат сигнал на телефон 112.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).