Изложба на млади архитекти откриха в Община Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:52 / 03.05.2017
1300
Третокурсниците по специалност "Архитектура" от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" , които през есента на миналата година посетиха община Девня, за да се запознаят отблизо със спецификата на района, изработиха успешно своите проекти на тема "Промишлени територии". Най-добрите работи са изложени по етажите на сградата на общинската администрация и могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на града до 9 май, вторник.

В своите курсови проекти студентите по архитектура преминаха през 4 основни етапа: географско проучване на община Девня, изследване на конкретен терен, намиране на проектно решение и изработване на макет. Затова и всяка курсова работа в рамките на експозицията представя по 4 платна, визуализиращи основните етапи на проекта.

При посещението си в Девня през есента на миналата година студентите огледаха промишлен терен, за да могат да се съобразят с разположението на инженерната инфраструктура и да се доближат максимално до действителността, което усложни допълнително задачата им. За да ги улесни, главният архитект на общината Симеон Георгиев им предостави Общия устройствен план на града и опорен план на местен завод.

След откриването на специализираната изложба кметът Свилен Шитов покани бъдещите архитекти в ритуалната зала на общината, където им благодари за професионализма, който са проявили при изпълнението на своите проектни работи.

Градоуправникът запозна студентите с историята на Девня, с нейната добра транспортно-логистична инфраструктура и с богатия ѝ природен ресурс - факторите, които я правят притегателно място за крупни инвестиции. Студентите заявиха готовност да предоставят безвъзмездно своите проекти на общината, ако тя намери начин да ги реализира по линия на публично-частното партньорство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).