Извънредно извършват цялостна проверка в мина "Оброчище"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:43 / 08.04.2015
549
Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков посети мина "Оброчище", където вчера при срутване загина един миньор, а друг бе ранен. По негово разпореждане, в момента извънредно се извършва цялостна проверка на място в мангановата мина.

"Съвместно Инспекцията по труда и Министерството на енергетиката ще установят конкретната причина за падането на скалния къс, отнел човешки живот", заяви зам.-министър Станков.

Той бе категоричен, че при наличие на нарушения от страна на концесионера, ще бъде приложена цялата строгост на закона. Ще бъде съставен констативен протокол за изпълнението на годишния работен проект на находище "Оброчище", както и за цялостното състояние на рудника.

В съответствие с действащите нормативни разпоредби, Министерство на енергетиката извършва ежегоден контрол на предоставените концесии за добив на подземни богатства. Последната проверка в мина "Оброчище" е извършена на 4 септември 2014 г. При инспекцията на мангановата мина е констатирано, че добивът от находището се извършва съгласно параметрите на съгласувания годишен работен проект.

Договорът за предоставяне на концесия за добив на метални полезни-манганови руди от находище "Оброчище" е сключен на 06.06.1999 г. за срок от 25 години.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
07.04.2015 39-годишен работник е загиналият в мина "Оброчище"
07.04.2015 Зам.-министър Станков пътува за мина "Оброчище“
07.04.2015 Мъж загина при свличане на земна маса край Балчик
Още новини от Регионални новини:
Пореден случай: Дете шофира, а майка му го снима
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).