Извършиха профилактика на електрическите съоръжения в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 05.05.2015
1054
Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Балчик извършиха профилактика на електрическите съоръжения в курортния град, за да ги подготвят за работа през предстоящия летен сезон. Морският град развива предимно туристическа дейност, достигаща своя пик през летните месеци. Сигурността на електрозахранването е важна предпоставка за успешното протичане на сезона.

В началото на годината, на цялата територия, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, са извършени инспекции на всички трафопостове, а сега се извършва тяхното техническо обслужване. По време на профилактиката съоръженията се почистват, извършва се основен оглед и се планират дейности и ремонти за тяхното поддържане в добро експлоатационно състояние. Електрическите съоръжения се оглеждат със специална инфрачервена камера за откриване на електрически връзки с увеличени контактни съпротивления. По този начин често се откриват невидими на пръв поглед предаварийни ситуации и се предотвратяват повреди по скъпо струващи съоръжения.

Самото техническо обслужване се състои в подмяна на износени и повредени консумативи, доливане или смяна на трансформаторно масло, проверка на техническото състояние на кабели, проводници, изводи, контактни връзки и др. Профилактиката и техническото обслужване се извършват по график, като тези дейности протичат с прекъсване на електрозахранването. Информация за графика на планираните прекъсвания се публикува на интернет страницата на компанията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).