Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Камчия" открива летния туристически сезон на 1 юни
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 18.05.2018Коментари (0)1662
©
Церемонията по откриването на летния туристически сезон 2018 в Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ ще се състои на 1 юни на плажа пред Клуб-ресторант "Кристал“. В уникалната международна столица на щастливото детство "Камчия“, по традиция лятото пристига в деня на детето. В Санаторно-оздравителния комплекс целогодишно си дават среща млади хора от над 60 страни по света. В разнообразните ярки тематични лагерни смени те общуват, творят, учат, спортуват, забавляват се и събират сили за нови проекти.

В началото на летния туристически сезон активно се подготвя плажната ивица пред комплекса. За удобството и спокойствието на своите гости Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» за поредна година осигурява за собствена сметка пет водноспасителни поста със 17 висококвалифицирани спасители, подготвени от Българския червен кръст, медицински екип - лекар и медицинска сестра, медицински пункт с възможност за оказване на неотложна помощ, реанимационен автомобил. Монтират се пътеки, тенти, съблекални и душове, които се ползват безплатно от гостите на курортния комплекс. Ежедневно се извършва почистване и сметосъбиране.

За поддържането на плажната ивица Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» си партнира с Община Аврен.

«Общината се развива като най-добрата българска дестинация за детски туризъм», коментира кметът Емануил Манолов. За поредна година Община Аврен и Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» обединяват усилия в осигуряването на най-добри условия за сигурност и безопасност на почиващите на морския бряг. «За да привлечем повече туристи в Авренска община, плажът трябва да бъде поддържан не само от нас и от Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия», който е единственият реален инвеститор на територията на Общината и най-големият данъкоплатец, но е необходимо усилие и от държавата», каза той. Емануил Манолов допълни, че е получил уверението на Областната администрация - Варна, че ще бъдат осигурени допълнителни спасителни постове в неохраняемата зона на плажа. «В момента подготвяме проектирането за рехабилитация на плажна алея, за да придобие тя модерен, красив и запомнящ се вид».

"Плажът на "Камчия“ е прекрасен, плитък – отличен за деца. Тук идват много туристи  от цяла България, които остават с прекрасни впечатления. До момента нямаме инциденти. Когато се наложи, оказваме помощ и в неохраняемата зона“, коментира Васил Василев – старши спасител на плаж "Кристал“. Той и още 17 спасители вече осма година се грижат и отговарят за зоната пред СОК "Камчия“. Той напомни, че плажуващите трябва стриктно да спазват указанията на Водноспасителната служба.

Комплексът посреща новия летен сезон като  единствения български пълноправен член на Международната асоциация на детските лагери (ICF), в която членуват над 4300 организации от 90 страни по света. "Камчия“ получи висока оценка и от експертите от комисията по туризъм към ООН.

В края на миналата година комплексът бе обявен за най-зелената туристическа компания в България за  грижите за опазване на околната среда. Комплексът е сертифициран по европейските стандарти за опазване на околната среда и притежава екосертификат ISO 14001.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: