Камери разобличиха тарикати, "забравили" да върнат чуждо портмоне в Девня

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:12 / 14.10.2019
3642
Тарикати, намерили загубено чуждо портмоне в Девня, не успяха да се скатаят и похарчат съдържанието му, след камери поставени около часовниковата кула в Девня, уловили "късметлиите", научи Varna24.bg.

Жителите на града са във възторг от развръзката на събитията, след като благодарение на монтираното видеонаблюдение, полицаите бързо стигнали до хората, присвоили чуждата вещ, вместо да я предадат в полицията. 

За случая сподели собственичката на загубеното портмоне, в което е имало над 400 лева. Стоянка Михайлова благодари във фейсбук на органите на реда и на Община Девня за проявения професионализъм и бързина.

До благоприятната развръзка се стигнало, след като съседка на Стоянка споделила за изгубеното портмоне на кандидат-кмета Свилен Шитов, който от своя страна съдействал жената да получи записите от монтираните камери.

След като ги предоставила в полицията, органите на реда установили, че четирима души – двама мъже и две жени са прибрали портмонето.

Видеото показало, че качвайки се в автомобила си те преброили парите, а по номера на колата полицаите бързо стигнали до групичката, живееща в Белослав. 

При разпита мъжът, присвоил портмонето се опитал да излъже, че било празно, но когато кадрите по безспорен начин показали какво е извършил той и приятелите му, признал за стореното и върнал парите.

От пресслужбата на досегашния кмет на Девня и кандидат за втори мандат от листата на ГЕРБ Свилен Шитов уточниха за медията ни, че за следващия мандат се предвижда местната администрация да окрупни системата за видеонаблюдение с още 120 камери, като такива ще бъдат монтирани не само на улиците, но и в междублоковите пространства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).