Кино и СПА вместо плаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 03.09.2010
705
Студът опразни плажовете по морето. Въпреки лошото време обаче летовниците намериха начин да се забавляват. Киносалоните и СПА салоните в курортите се пукат по шевовете. Туристите във Варна, където върви фестивалът "Любовта е лудост", си припомниха доброто старо време с лентите "Цар и генерал" и "Тримата от запаса". Братушките пък се кефиха на "Вуйчо Ваньо", "Съдбата на човека" и "Белоруската гара". Всички гости на Варна чакаха да зърнат любимите си актьори, които често си пият кафето на входа на морската градина. Чужденците пък полудяха по представленията на цирк "Балкански".

Артистите взривиха публиката с уникалния номер "Глобусът на смъртта". В продължение на два дни термометрите във Варна не показаха повече от 23 градуса, а температурата на водата падна на 24,8 градуса. В Румъния обаче живакът не мина 14 градуса. Затова през уикенда се очаква наплив на туристи от северната ни съседка, които ще дойдат на по-топло море у нас. За сауните в хотелите се чака ред.

Някъде вдигнаха цената с 1-2 лева, докато в същото време нощувките поевтиняваха. СПА хотел "Азалия" в "Св. св. Константин и Елена" отпусна за своите гости безплатно сауна и парна баня. И гостите на Бургас не скучаеха. Повечето от тях оползотвориха времето си в разходки по музеи. Най-много са желаещите да видят този в Несебър, където от скоро има виртуален екскурзовод. Огромен е напливът на туристи, които се отправят към Созопол, за да се поклонят пред мощите на свети Йоан Кръстител. Заради засиления интерес туроператорите организират извънредни екскурзии. В лошото време туристите не пропускат да минат и през единствения по рода си Музей на солта в Поморие. Докато са в града, много от тях се възползват да опитат лечебните кални бани и поморийската луга.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).