Кмет благодари на доброволци за почистен плаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 09.04.2015
628
Кметът на община Долни чифлик Борислав Натов изпрати благодарствено писмо до Димитър Атанасов, председател на Surf rider Foundation Europe - София. Десетки доброволци от организацията, включително от Франция, Испания и Италия, почистиха на Цветница 3-километрова плажна ивица на Шкорпиловци и голяма част от поляните в близост до нея. Бяха събрани над двеста 120-литрови чувала с битови отпадъци.

"Уважаеми господин Атанасов, от името на обществеността на община Долни чифлик и лично от свое име искрено ви благодаря за положените усилия за почистването на плаж Шкорпиловци. Високо оценяваме ангажираността ви в общото дело да превърнем планетата в едно по-уютно място за живеене. Приемете нашата благодарност. На вас и всички ентусиасти, участвали в почистването на плаж Шкорпиловци, пожелавам много здраве и успехи във всяко начинание", пише в писмото.

Кметът Борислав Натов уведомява доброволците, че в тяхната инициатива с желание се е включила и варненската фирма "Технокар" ЕООД, която е извозила събрания боклук до депото за битови отпадъци на гр. Долни чифлик.

Surf rider Foundation е международна неправителствена организация, която се грижи и финансира инициативи, свързани с опазването на дивите плажове по света. Тази година фондацията празнува своята 20 годишнина. Surf rider Foundation България съществува от 5 години, през които подобни почиствания имаше на плажове Липите, Алепу, Паша дере, Ветеран, Крапец и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).