Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Белослав: Общината няма просрочени задължения
Автор: Екип Varna24.bg 17:03 / 16.12.2015Коментари (0)765
©
Като финансово състояние община Белослав няма просрочени задължения, няма заварени проекти, няма нещо, което трябва да се довършва. Това каза в интервю за Радио "Фокус" - Варна Деян Иванов, кмет на Белослав.

"Чисто финансово ще приключим годината без финансови сътресения", каза Деян Иванов. По думите му приоритетите на общината са в момента да се комплектоват проекти, които са основно за инфраструктура, като се включва както инфраструктура по улиците на общината, така и социална, образователна и спортна, където може да се кандидатства по-различни програми, основно към Програма за развитие на селските райони.

"Що се касае до увеличаване на данъците поради това, че общината е сключила през 2015 година договори за третиране на битовите отпадъци е неминуемо данъците да бъдат вдигнати. Въпреки, че това няма да покрие всички разходи, които общината ще изразходва през 2016 година за сметосъбиране и сметоизвозване. Няма да покрие и разходите за заплащане на инсталацията, която е в село Езерово, както и за третиране на отпадъците и на сметосъбиращата фирма", посочи Иванов. В допълнение кметът каза, че са предприети някой действия, ще бъдат вдигнати данъците на физическите лица, тъй като данъчните оценки са много ниски.

"Такса смет е увеличена само за физическите лица, а за юридическите се запазва, тъй като тя е висока", посочи Деян Иванов. По отношение на зимната подготовка Иванов, коментира, че има сключен договор с допълваща фирма, за да може, ако завали сняг, да се реагира незабавно.

"Относно осветлението, постоянно продължават да депозират гражданите жалби, но няма как всичко да стане толкова бързо", каза още кметът. За нашите скромни възможности Белослав е украсен предколедно и се надяваме да създадем на хората едно празнично настроение, посочи Деян Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: