Кметът на Белослав: Общината няма просрочени задължения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:03 / 16.12.2015
766
Като финансово състояние община Белослав няма просрочени задължения, няма заварени проекти, няма нещо, което трябва да се довършва. Това каза в интервю за Радио "Фокус" - Варна Деян Иванов, кмет на Белослав.

"Чисто финансово ще приключим годината без финансови сътресения", каза Деян Иванов. По думите му приоритетите на общината са в момента да се комплектоват проекти, които са основно за инфраструктура, като се включва както инфраструктура по улиците на общината, така и социална, образователна и спортна, където може да се кандидатства по-различни програми, основно към Програма за развитие на селските райони.

"Що се касае до увеличаване на данъците поради това, че общината е сключила през 2015 година договори за третиране на битовите отпадъци е неминуемо данъците да бъдат вдигнати. Въпреки, че това няма да покрие всички разходи, които общината ще изразходва през 2016 година за сметосъбиране и сметоизвозване. Няма да покрие и разходите за заплащане на инсталацията, която е в село Езерово, както и за третиране на отпадъците и на сметосъбиращата фирма", посочи Иванов. В допълнение кметът каза, че са предприети някой действия, ще бъдат вдигнати данъците на физическите лица, тъй като данъчните оценки са много ниски.

"Такса смет е увеличена само за физическите лица, а за юридическите се запазва, тъй като тя е висока", посочи Деян Иванов. По отношение на зимната подготовка Иванов, коментира, че има сключен договор с допълваща фирма, за да може, ако завали сняг, да се реагира незабавно.

"Относно осветлението, постоянно продължават да депозират гражданите жалби, но няма как всичко да стане толкова бързо", каза още кметът. За нашите скромни възможности Белослав е украсен предколедно и се надяваме да създадем на хората едно празнично настроение, посочи Деян Иванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).