Кметът на Бяла: Жителите на общината са за развитието на "Кара дере", но не на всяка цена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:30 / 05.04.2014
1275
В по-голямата си част жителите на Бяла са за нещо да се случи на тази територия, но не на всяка цена. Това заяви за Радио "Фокус" - Варна кметът на общината Анастас Трендафилов. "Ние искаме задължително да се спазват екологичните норми, да се спазват всички законови норми за застрояване, да се построи път и да има водоснабдяване и електричество. С две думи да се раздвижи района, като всичко това се извършва като се щади и природата. Най-общо казано това са настроенията в Бяла", посочи той.

Трендафилов допълни, че няма реална представа на какъв етап на развитие е целия този проект за застрояване на района на "Кара дере". "Няма да ви бъда много полезен защото и аз самият не разполагам с достатъчно информация, всъщност информацията, която имам е от медиите. При нас инвестиционен проект по смисъла на Закона за устройство на територията не е постъпвал. Но за да бъде внесен при тас трябва да премине през одобрението на много инстанции, трябва да се съгласува, трябва да има оценка за въздействие върху околното среда, изобщо трябва да бъде съобразен с всички действащи законови норми в страната", каза Анастас Трендафилов. Той беше категоричен, че хората от Бяла са най-заинтересовани от развитието на проекта. "Да не забравяме, че има и съседни общини, които също са заинтересовани, защото и там също ще бъде привлечена работна ръка, ще може да се развива и друг бизнес покрай този проект. Знаете, че пространството между Варна и Обзор, Бяла, освен комплекса в Камчия няма никакви други туристически обекти. Това е една огромна територия, където на практика не можем да говорим за някакъв развит туризъм", допълни още Анастас Трендафилов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
21.06.2021 Въпреки хилядите отрицателни становища, планът за застрояване на Карадере продължава
11.02.2016 Със закон спасяват "Иракли", "Корал" и "Карадере"
30.03.2014 Протест и контрапротест за Карадере
29.03.2014 Варна се вдига на бунт срещу застрояването на "Кара дере"
28.09.2010 ВМРО твърдо против несъобразно застрояване на Карадере
27.09.2010 РИОСВ разреши строеж на девствен плаж, лансиран от Станишев
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).