Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Девня сподели образователен опит в Дома на Европа
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 31.01.2018Коментари (0)1634
©
Домът на Европа в София бе домакин на конференция на Българската мрежа към Глобалния договор на ООН, в рамките на която бе представен националният план по Европейския пакт за младежта. Той е насочен към сътрудничество между бизнеса, образователните институции и местните власти с цел успешна реализация на младежите.

В събитието взеха участие много компании от България, университети, училища, неправителствени организации, ангажирани с идеята за по-добро бъдеще на младите хора в България. Специален гост на конференцията беше г-н Жан Спелкенс от Eвропейската организация за корпоративно социална отговорност, който потвърди, че предизвикателствата, свързани с образованието и реализацията на младите хора в България, са много близки до тези в Европейския съюз, като в много отношения България дава добър пример за успешни проекти в тази насока.

Проектът за професионалните паралелки в СУ "Васил Левски" - град Девня бе представен в специален панел като добър пример за екипна работа между бизнеса, образованието и местната власт.

Екипът, представил професионалните класове пред аудиторията, се състоя от представители на трите спонсора - "Агрополихим", "Девня Цимент" и "Солвей Соди", зам.- директорката на СУ "Васил Левски" г-жа Радкова и кмета на Община Девня г-н Свилен Шитов, който беше приветстван много позитивно като единствения представител на местна власт на форума, ангажиран към младите хора.

Пред избрани гости от цялата страна девненските компании разказаха за идеята и началото на проекта. Представени бяха и бъдещите планове за продължаваща подкрепа към двете паралелки, както и разкриването на нова паралелка за учебната 2018/2019 година - специалност "Е.техник".

От своя страна г-н Шитов разясни важността от устойчиво партньорство между бизнеса и местната власт, както и участието на младите жители на град Девня и техните учители в атрактивни обучителни програми и практики.

Кметът на Община Девня сподели още, че е щастлив, че бизнесът сам е предложил създаването на професионалните паралелки - нещо, което е било традиция в Девня в миналото, както и че с радост ще подкрепя инициативата и вбъдеще.

"Агрополихим", "Девня Цимент" и "Солвей Соди" потвърдиха ангажимента си да дадат възможност на учениците от двете професионални паралелки да посетят предприятията и да се запознаят със специалистите в професионалната сфера, в която се обучават.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: