Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Долище: Положението е трагично!
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 01.02.2015Коментари (0)1357
© Bulphoto
"Положението при нас е трагично! Река Батова прелива, вече е заляла два моста, само този на центъра още не е прелял. Най-тежко е положението в най-новия квартал на селото. Там хората ги евакуираме, казваме им да качат по-нагоре по вилите". Това заяви пред БЛИЦ кметът на варненското село Долище - Иван Костов.

По думите му, през селото минават три ръкава на Батовска река и на мястото,където се събират ситуацията е най-плашеща. "Нещо страхотно е! То е около 100 - 200 метра широко мястото, реката прелива, може и някоя вила да отнесе. Сега тъкмо се връщам от ловното стопанство - мостовете са залети, мисля, че автомобили вече не могат и да преминат оттам", каза още кметът. И добави, че сградата на кметството също е била наводнена.

Към момента две общини във Варненска област са обявили бедствено положение, заяви пред БЛИЦ областният управител Стоян Пасев. "Това са Дългопол и Аврен. Очаква се и в община Провадия да бъде обявено бедствено положение", каза той. И добави, че ситуацията действително е сериозна след обилните валежи вчера. Падналите количества дъжд за последното денонощие надхвърлят месечната норма. Сутринта в община Дългопол ситуацията е била критична, имало е залети цели улици. Постепенно обаче положението се нормализира, обясниха пред наш репортер хора от града.

Заплашени от преливане са язовирите край Комарево и Синдел. В Синдел са евакуирани две газстанции. За да не бъде залято село Комарево, областният Пасев е разрешил да бъде скъсана дигата на язовира, за да се излее водата в Провадийската река, пише varna.utre.bg. Предупредени са кметовете на общините Провадия и Аврен за прииждащата към тях приливна вълна, съобщи още областният управител Стоян Пасев. Работи се по отводняване на първокласен път Айтос-Провадия и жп линията. Движението е пренасочено през обходен маршрут: Провадия - с. Бозвелийско - Старо Оряхово - Айтос.

Заради високите скатни води, които не могат да се оттичат в пълноводната в момента река Камчия, са наводнени 2 улици в ниските части на града до жп гарата. Единствено прелива язовир Елешница в общината, останалите се изпускат контролирано. По данни на началника на хидротехнически район Цонево остава около метър и половина до короната на дигите. Дежурните от хидротехнически възел "Комунари" вече отчитат намаление на нивото на водите. До тази сутрин в община Дългопол падналите количества дъжд са около 70 литра на квадратен метър. Кризисният щаб заседава в общинската администрация и поддържа връзка с всички институции.

Язовирите в община Суворово преливат през преливниците, съобщи кметът на общината Павлин Параскевов.




Още по темата: общо новини по темата: 54
28.06.2015 »
15.04.2015 »
06.04.2015 »
01.04.2015 »
21.03.2015 »
11.03.2015 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: