Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Коледен благотворителен коктейл организират от Св. Константин
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 15.12.2009Коментари (0)482
©
„Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД организира за шести пореден път Коледен благотворителен коктейл с разпродажба на произведения на изкуството, средствата от който ще бъдат дарени в помощ на домовете за деца, лишени от родителска грижа. Събитието традиционно ще се проведе в хотел и СПА Азалия на 17 декември 2009 г. от 20.00 ч.

Ще бъдат представени творби на водещи български автори, сред които Светлин Ненов, Ненко Чернев, Васил Петров, Никола Николов, Дарин Сотиров, Васил Стоилов, Кирил Янев и др., част от които са предоставени безвъзмездно от авторите и с любезното съдействие на галерия „Актив Арт". Световноизвестният български художник Павел Митков също се включи в благородната кауза, като предостави четири свои платна, които ще бъдат продадени на търг с тайно наддаване.

За първи път в благотворителната разпродажба на картини ще участват възпитаници на Школата за деца и младежи в неравностойно положение „Дедал", като средствата от продажбата на тези картини ще бъдат разпределени по равно - за развитие на школата, и за децата в нужда, които подпомага „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД. Свои произведения ще представят 8-годишният Михаил Илиев, 10-годишната Денислава Велева и 18-годишната Елица Ненчева. Младите автори са рисували с акварел, сух пастел и смесена техника.

В благотворителен търг ще бъдат разиграни и два много специални предмета: златната шапка Bellora for Astera, изработена и дарена от примата в шапкарството Виолета Илиева - Беллора, за петата годишнина на хотел-казино Астера, както и малка пластика „Ключ" на Ненко Чернев, поръчана от „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД за петата годишнина на хотел и СПА Азалия. Началната цена на двата предмета на изкуството е по 350 лева.

Специални гости на партито ще бъдат Белослава под акомпанимента на Живко Петров и струнен квартет на Варненската филхармония, с ръководител Ганчо Ганчев.

Миналата година по време на събитието бяха събрани 11 816 лв., с които бяха подпомогнати: Помощно училище за деца с умствена изостаналост с интернат "Кирил и Методий", с. Кривня, както и домовете "Кнагиня Надежда" и "Другарче" във Варна.

Коледният благотворителен коктейл на Св. Св. Константин и Елена холдинг АД е част от инициативата "Арт фонд" - Да кажем "ДА" на децата в нужда!, който от тази година става целогодишна инициатива чрез новоучредената фондация „Св. Св. Константин и Елена". Всеки, който има желание за помогне на децата, може да се присъедини към благородната идея, като:
- дари на фондацията свои или чужди произведения на изкуството,
- обогати своята колекция или направи подарък на приятел или близък, чрез откупуването на такива.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
България и Войната в Украйна
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: