Кораби на гранична полиция охраняват откъм море тристранната среща в Евксиноград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 18.05.2012
972
Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган кацна във Варна, за да се включи в тристранната среща със своите колеги от България и Катар - Бойко Борисов и шейх Хамад бин Джасим Ал Тани.

Обявената от Борисов като "приятелска" среща ще засегне ситуацията в Сирия, съвместните енергийни проекти и идеята за изграждане на платена магистрала Русе-Свиленград. В официалната българска делегация са включени и министри.

Още снощи катарската делегация беше настанена в красивия френски дворец Евксиноград, строен по времето на княз Александър Батенберг и цар Фердинанд. Катарският премиер е пренощувал в луксозната вила "Магнолия", строена по времето на социализма. Навремето в нея често е отсядал Тодор Живков. Тя е отдалечена от морето и е скрита в градината на двореца. Според запознати менюто на снощната вечеря е включвало зелена салата, тиквички с млечен сос и пуширани круши. Тристранната среща се охранява откъм бурното море от два кораба на Гранична полиция.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).