Куче нахапа жестоко 9-годишно момче в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:42 / 16.09.2010
871
9-годишно дете е било нахапано жестоко от куче на общинския пазар в квартал "Балик" в Балчик. От спешния център в Белия град съобщиха, че вчера следобед момчето е прието с множество нахапвания по лицето, слабините, крайниците и тялото. Направена е първична хирургична обработка, след което детето е транспортирано в във варненската болница "Света Ана".

В момента кучето е затворено в общинския пазар, където са видими все още кървави следи. То ще бъде изследвано за бяс. Инцидентът става на място в най-многолюдния квартал на Балчик. Според свидетели животното е домашно. Кучето приближило детето, което се опитало да го изгони, но това предизвикало агресивната реакция на животното.

Друг път се е случвало да се въртят кучета около детската площадка в района, но досега животните не са ни посягали, разказаха деца. Пострадалото момче е третокласник в училище "Кирил и Методий". Управителят на общинското предприятие "Благоустрояване и комунално стопанство" инж. Екатерина Стоянова съобщи, че от един месец общинския приют е затворен от главния ветеринарен лекар на общината, тъй като не отговаря на изискванията.

Най-вероятно за овладяване на кучешката популация ще бъде сключен договор с Германо-българското дружество в Добрич за кастриране и обезпаразитяване на животните. Припомняме, че тази година местният парламент одобри План-програмата за овладяване на безстопанствените кучета. Върху терен от близо 5 декара в промишлената зона на Балчик се предвижда да бъде изграден нов приют.

Източник: радио Варна

Виж коментарите (4)

Още по темата (2):
16.09.2010 Само за една седмица приели в болница две жестоко нахапани от кучета деца
16.09.2010 Нахапаното от куче дете остава в болницата
Още новини от Регионални новини:
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).