Кървава семейна свада и закана за убийство във Варненско

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
15:36 / 13.05.2019
3357
Днес състав на Девненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи най-тежката мярка за процесуална принуда "Задържане под стража" на 58-годишния Милко А.

Мъжът е обвиняем за закана с убийство, отправена към съпругата му. След 40-годишен брак семейството се разделило скоро. Мъжът живеел в семейния дом, а жена му се изнесла в къщата на един от синовете им, които са в чужбина.

На 9 май около 23 часа обвиняемият (престъпление по член 144, ал. 3, предложение 1 и 3, във връзка с ал. 1 от НК) счупил прозорец на къщата, в която се намирала съпругата му. За да не изпотроши дома на сина им, жената отключила на Милко да влезе. Обадила се и на сестра си. Пред нея мъжът ударил два пъти в главата жертвата си и й нанесъл 4 ритника, след като тя паднала на земята. По време на побоя Милко се заканил да убие жена си.

Жертвата на домашния насилник подала жалба и медицинско свидетелство на следващия ден. Жената приложила и две медицински от предишни побои, които Милко й нанесъл.

Районната прокуратура в Девня задържала за срок до 72 часа домашния насилник и внесла искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Определението, с което съдът наложил най-тежката мярка за процесуална принуда на 58-годишния обвиняем, подлежи на обжалване пред Варненския оръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).