Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лентяй спекулира с добрината на хората, за да се налива с алкохол
Автор: Екип Varna24.bg 17:05 / 03.07.2018Коментари (0)2544
©
Дирекция "Социално подпомагане“ в Девня е добре запозната със случая на 60-годишния Милен Борисов, който нощува в изоставена УАЗ-ка в двора на Химията и се препитава от просия. Това съобщиха от държавната институция по повод снимките с бездомника, които се появиха във "Фейсбук“ и провокираха гневни коментари от потребители на социалната мрежа. 

Човекът е клинически здрав и няма психически отклонения – това е становището на две лечебни заведения, в които Борисов е бил прегледан със съдействието на Община Девня. С помощта на кмета Свилен Шитов мъжът е бил назначен на работа към бригадата, строила Центъра за подкрепа за личностно развитие, но той решил, че не му се работи повече и започнал да води скитнически начин на живот. През март е бил настанен в стационара към МБАЛ-Девня, който напуснал след затоплянето на времето, тъй като не се чувствал комфортно в болницата, а храната не му харесвала. 

Преди да остане на улицата, Милен обитавал имот на ул. "Райко Даскалов“, от който наследниците го изгонили, след като изнудвал възрастната стопанка да му дава пари от пенсията си, а след смъртта ѝ разпродал покъщнината. Иначе скитникът е от Тутракан и има законен брак. Жена му е в чужбина, а брат му и сестра му, при които е живял временно, са в родния му град. Поискал обаче да го върнат в Девня, тъй като тук му било по-добре. 

"Категорично това лице не отговаря на условията по Закона за социално подпомагане. Той просто е мързелив и така е решил да си живее живота“, обясни социалният служител Анка Ненкова. По данни на социалните мъжът е агресивен и веднъж налетял на бой на брат си, след като последният отказал да му даде пари за алкохол. Свидетели на грозната сцена станали децата и съпругата на родственика на Милен, а сестра му декларирала пред социалните, че повече не желае да има каквито и да било контакти с него.  

"Преди 10 дни отново го помолихме да си донесе личната карта, за да го зачислим към социалния патронаж. Той обеща, но и до днес не е посетил службата“, каза още Анка Ненкова. Междувременно скитникът обикаля оживени обществени места в града, а хората го съжаляват и му купуват храна и вода, давайки му дрехи и дребни пари, които той харчи за алкохол. 

След като институциите осветлиха историята на Милен, девненци би трябвало да се замислят помагат ли действително на този човек и кой може да вкара в пътя здрав и трудоспособен мъж, избрал доброволно да води скитнически начин на живот, злоупотребявайки с милосърдието на хората.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: