Лиляна Павлова в Девня: Предвиждаме създаване на фонд, с който ще се ремонтират пътища в малките населени места

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 12.03.2017
2556
В управленската програма на ГЕРБ се предвижда създаване на специален пътен фонд, с който могат да бъдат ремонтирани по-важни пътни отсечки в общината. Това заяви по време на среща с с обществеността на Девня водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова.

Павлова коментира, че през 2016 г. на територията на Девня са открити три нови предприятия. В момента в тях работят 200 души, като до края на годината трябва да бъдат разкрити още 100 работни места. В Девня тя посети маслобойна, където работят 80 души. "От това, което виждам, съм убедена, че държавата трябва да създава условия, а бизнесът е този, който създава работните места. Гарантираме на бизнеса, че ще запазим най-ниските данъци, защото за нас важно да няма сив сектор", каза Павлова.

Водачът на варненската листа представи пред хората мерките, които ГЕРБ планира да реализира на територията на общината.

"Държавата предостави в собственост имоти на община Девня, за да може да привлича инвеститори. Със създаването на Икономическа зона за иновации и растеж предстои да бъдат разкрити нови работни места. За зоната бе подписано споразумение между общините Варна, Белослав, Аксаково и Девня. Тя ще даде възможност на региона да разкрие нови работни места", сподели Лиляна Павлова.

От новата учебна година в Девня ще бъдат разкрити две нови паралелки по линия на дуалното обучение със специалности, посочени от местния бизнеса. С европейско финансиране ще бъде санирано и училище "Васил Априлов" в града, анонсира Павлова.

"Друг проблем, който можем да решим със средства по Програмата за развитие на селските региони , е лошото състояние на четвъртокласната пътна мрежа", каза Павлова. Тя посочи, че в управленската програма на ГЕРБ се предвижда създаване на пътен фонд, с който ще се ремонтират и по-важни пътни отсечки в общината. "За довеждащата инфраструктура ресурсът може да се осигури с въвеждането на тол такса за тежкотоварния трафик", допълни тя.

По време на срещата си с местните жители Лиляна Павлова получи много въпроси, свързани с програмата за саниране, която в момента е спряна от служебния кабинет. Хората настояват тя да бъде продължена, тъй като потребността от нея е голяма.


Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).