Любопитен проект бе представен край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 06.03.2024
1208
Екип на Спасителния център на природолюбителската организация "Зелени Балкани“ бе сред официалните гости във второто по рода си издание на Международното състезание "Небесни бойци“ провеждащо се в туристически атракцион "Исторически парк“, с. Неофит Рилски, край Варна.

Екипът представи проекта "Живот за сокола“ LIFE20 NAT/BG/001162, пред гостите и участниците в събитието.

Акцентът бе върху теми, като опазването на дивите птици в природата, както и огромното значение на хищните птици, в това число и на ловния сокол за природата.

Природолюбителите имаха възможността да разкажат на соколарите и гълъбарите, участници в мероприятието, за постиженията по проекта, както за трудностите и перипетиите в нелеката задача да върнат този изчезнал от природата на България вид.

И, тъй като част от участниците, освен с обучение на хищни птици се занимават и с тяхното развъждане, това позволи на екипа на "Зелени Балкани“ да обмени ценен опит за размножаването, инкубацията и отглеждането на малките в изкуствени условия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Евакуираха петима души от горяща лаборатория в Търново, спасиха и...
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...
След потопа в Павелбанско: Къщи и улици в с. Скобелево са наводне...
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).