Маргарита Попова и Сергей Игнатов ще участват в "Летен университет" в Албена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:02 / 21.08.2012
863
Вицепрезидентът Маргарита Попова и министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участват в десетото издание на "Летен университет 2012" /Summer university/, който ще се проведе в курортния комплекс Албена от 22 до 28 август.

На 26 август от 14 часа в зала "Атлантик" в хотел "Добруджа" г-жа Попова ще изнесе лекция на тема: "Президентската администрация и взаимодействието й с другите власти".

В рамките на спортните финали на различните дисциплини на 27 август министър Игнатов ще има възможност да говори в неформална атмосфера с всички участници в тазгодишното издание.

В проявата ще се включат над 400 студенти от всички висши училища в България, в това число спортни клубове и делегации, студентски организации и индивидуални представители.

Проектът стартира като "Национални студентски игри" през 2002 г. и по-късно се преименува в "Летен университет". Той цели да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища. Чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития студентите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален спорт помежду си, както и да привлекат по-голям брой млади хора за участие в университета.

Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) обединява органите на студентско самоуправление в 51 акредитирани висши училища в страната и представлява повече от 285 000 български студенти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).