Мелроуз: Газът от находище "Калиакра" с 30% по-евтин от руския

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:37 / 29.09.2010
547
Предварително договорената цена, по която "Булгаргаз" ЕАД ще изкупува природния газ, добиван у нас от шотландската компания Melrose Resources край Варна, е с около 30% по-ниска от цената на газа на руския гигант Газпром. Това съобщи изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов по време на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) относно цените на газа за четвъртото тримесечие на годината. Гогов уточни, че става въпрос за газа от находищата Калиакра (предстои да се предостави концесия) и Каварна, но не назова точните обеми, допълвайки само, че те са "близки до максималните". Според предварителната информация от края на август, годишният добив от тези находища след разработването им ще е около 500 млн. куб. м годишно (при годишно потребление у нас над 3 млрд. куб. м). По думите на Гогов от януари 2011 г. е възможно с шотландската компания да бъде договорена и още по-ниска цена на газа. Освен това плащанията към Melrose няма да бъдат извършвани авансово.

Директорът на "Булгаргаз" прогнозира, че компанията няма да иска повишаване на цената на синьото гориво за първото тримесечие на 2011 г. От януари дружеството може дори да поиска поевтиняване на синьото гориво.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За втори път отмениха домашния арест на брата на бившия кмет на О...
Полицай простреля 19-годишен след гонка
Жена е с опасност за живота заради нелепа грешка при паркиране
За реставрация: Правителството отпуска близо 3,3 млн. лв. за три ...
Кметът на Стара Загора: Работата на комплекс "Марица-изток" и зап...
Хванаха шофьора, който блъсна бус на АМ "Тракия" и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).