Международен фестивал "Магията на куклите“ ще се проведе в Камчия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 29.07.2015
1475
От 7 до 9 август 2015 г. в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" ще се проведе IV-ия Международен детски фестивал "Магията на куклите" 2015, който е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Съорганизатор на фестивала е арт къща "Куклите".

Целта на фестивала е да запознае децата с богатата история на куклите, видоветекукли, тяхната роля и принос в изучаването на човека и отношенията му с околния свят. Да развива въображението, чувството за естетика и хармония, да утвърждава разбирането им за доброто, приятелството и любовта като основни етични категории.

Творилниците за куклище се ръководят от автора на идеята на фестивала - известната българска журналистка и писателка Жени Костадинова. С нейните напътствия малкитеучастници във форума сами ще правят кукли от естествени материали: прежда, хартия, семена, рециклираностъкло, рафия. 

Занятията ще се проведат в невероятната възрожденска атмосфера на детския център "Хамбарите" в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", всекиден от 16.00 до 18.00 ч.
Няма ограничения за възрастта на участниците.

Официалнотооткриване на събитието е на 7 август от 16,00 ч. в детски център "Хамбарите“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).