Международна фолклорна среща във Ветрино

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:22 / 07.07.2017
1470
Ежегодният международен фестивал, който се провежда във Ветрино, т.г събра над 150 участници. За поредна година по покана на кмета на община Ветрино - д-р Димитър Димитров в общинския център гостуваха фолклорни състави от чужбина.

На 5 юли община Ветрино посрещна гости от Украйна, Естония и Сърбия. От страна на домакините участие взеха ДФГ "Славей" и ДТС "Здравец" при НЧ "Светлина - 1904" с. Белоградец, както и танцов състав "Росна китка" с. Неофит Рилски. За община Ветрино събитие от такъв ранг е от изключително значение.

По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол, получиха и множество подаръци. Атрактивните състави дефилираха по улиците на общинския център и показаха пъстротата на своите носии.

В приветственото си слово кметът на община Ветрино - д-р Димитър Димитров подчерта, че е изключително щастлив, че община Ветрино е домакин на толкова важно събитие вече пета поредна година и се надява тази традиция да продължи и занапред.

Залата на местното читалище бе изпълнена от гости, които имаха възможността да се насладят на богатството и уникалността на фолклорните традиции.

Специални благодарности бяха отправени и към всички, които вложиха сърце и душа, допринасяйки тази проява да се превърне през последните 5 години в традиция и празник за всички участници и гости.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).