Международно жури избира победителите от конкурса "Европа, каквато искаме да бъде“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:10 / 29.03.2017
1151
Международно жури ще избере днес най-добрите творби - словесни и визуални, дело на млади творци от четири държави, състезаващи в конкурса "Европа, каквато искаме да бъде".

Надпреварата е по проекта "Европа на бъдещето - многолика и единна", спечелен от Община Аксаково директно от програмата на ЕК "Европа на гражданите". Партньори на варненската община са испанската Игуалада, португалската Сетубал и италианското градче Нугедо Санта Витория, намиращо се в сърцето на Сардиния.

В конкурса участваха 126 души от Испания, Италия, България и Потругалия. В шест направления - "Рисуване", "Фото", Клип", "Есе", "Поезия" и "Проза" - младите творци реализираха собствените си изсквания и виждания за живота на Стария континент. Надпреварата бе организирана в три възрастови категории - от 7 до 13 г, от 14 до 20 и от 21 до 29.
Най-активна и многобройна в състезанието е групата на най-малките - от 7 до 13 г., които избраха да визуализират Европа, каквото я искат - в рисунки.

След като международното жури избере най-добрите млади творци на бъдеща Европа, официалното оповестяване на имената им ще стане след месец, както повеляват правилата на проекта, а в средата на май ще се състои официалното награждаване в испанската партньорска на Аксаково община - Игуалада.

Избирането на най-добрите творби и творци ще стане днес в рамките на четвъртата среща под надслов "Европа, каквато искаме да бъде", в Аксаково. Във форума ще вземат участие представители на партньорите по едноименния проект - общините Аксаково, Игуалада, Сетубал и Нугедо Санта Витория.

На срещата ще бъдат представени и рeзултати от научни изследвания "Какви са очакванията за бъдещето на ЕС".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).