Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Коритарова даде старт на ремонта на Дюлинския проход
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 17.05.2024Коментари (0)1615
©
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери започналия основен ремонт на Дюлинския проход. Днес стартираха същинските строителни дейности по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще стартират останалите 32 км в Бургаско. Пътната отсечка е особено важна за Черноморието, защото свързва областите Варна и Бургас и се ползва като алтернативен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и ІІІ-208 Дъскотна – Айтос през Айтоския проход. Основният ремонт на третокласния път се финансира със средства от републиканския бюджет. Общият размер на инвестицията е над 168 млн. лв., а срокът на изпълнение е 540 дни.

“Трябва да се постараем належащите ремонти да не забавят трафика, за да не създаваме затруднения както за бизнеса, така и за всички граждани, особено предвид започващия туристически сезон", каза министър Коритарова по време на инспекцията.

За да не се ограничава придвижването през Дюлинския проход, се предвижда строително-монтажните работи да се извършват без спиране на движението. Автомобилите ще преминават в платното, в което не се изпълняват строителни дейности. При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се ползва път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор – Ахелой – Бургас. След приключване на ремонтните дейности в Дюлински проход, движението по първокласния път през Обзор ще бъде облекчено.

В проведената от министър Коритарова проверка участваха инж. Стоян Николов – член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“, и инж. Митко Порязов – директор на Областно пътно управление - Бургас, инж. Явор Пасев – директор на Областно пътно управление - Варна, представители на строителя и на надзора.

Това са предвидените за изпълнение на ремонтни дейности на Дюлинския проход:

Изпълнението на строително-монтажните работи на път III-906 Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас е обособено в два участъка.

Първият участък включва 34 километра от трасето между селата Старо Оряхово и Гюльовца. Ремонтните дейности се изпълняват от "ТРАНССТРОЙ – ВАРНА“ АД. Стойността на договора е почти 84 млн. лв. с ДДС. Срокът на изпълнение е 540 календарни дни. Строителният надзор ще се изпълнява от ДЗЗД "Трафик контролс“, с участници: "ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД и "КОНТРОЛС“ ООД, чийто договор е 1,3 млн. лв.  Проектът предвижда пълна реконструкция на участъка и ремонт на два моста над реките Двойница (при 13-и км) и Бяла (при 32-и км).

Вторият участък обхваща близо 32 км от шосето между с. Гюльовца и кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Предвижда се строителството да започне до края на месец юни, до когато ще бъде издадено разрешение за строеж. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД "РАЗВИТИЕ 2018“, с участници: "Инжстройинженеринг“ ЕООД и "Битумина ГмбХ – България“ ЕООД. Стойността на договора е близо 84 млн. лв. Строителен надзор ще изпълнява "ИЕ Консултанти 2022“ ДЗЗД, с участници: "ИВТ КОНСУЛТ“ ЕООД и "ЕРПОС СПОЛ“ С. Р. О. - Словения, като стойността на договора е 946 920 лв. Ремонтните дейности включват обновяването на  4 моста - над р. Бяла (при 37-и км), над напоителен канал при 40-и км, над преливника на яз. "Порой“ (42-и км) и над р. Ахелой (при 45-и км).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Пролетни бури удариха страната
Катастрофи в България
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: