Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министърът на образованието посети комплекс "Камчия"
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 31.08.2017Коментари (0)2419
©
Министърът на образованието и науката на България Красимир Вълчев посети и се запозна със Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" и Частното средно училище "Юрий Гагарин" в навечерието на новата учебна година. Министърът връчи отличия и грамоти на наградените учители в националния конкурс на тема "Развиваща и подкрепяща среда - творчество, успеваемост, духовност", с което бе закрита и Международната конференция "Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците".

Събитието се провежда за пета поредна година в СОК "Камчия" в партньорство с Фондация "Устойчиво развитие за България" и Синдиката на българските учители и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

"Впечатлен съм от "Камчия", от нейната концепция и волята за отстояването й. Поздравявам Ви за това, че залагате на образованието и възпитанието на ценности. Забележително е и Частното средно училище "Юрий Гагарин", в което учат деца от 15 страни по света", каза министър Вълчев по време на срещата със Станка Шопова - изпълнителен директор на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" и председател на Фондация "Устойчиво развитие за България", и с председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. Г-жа Шопова представи работата по договора, подписан през 2014 г. между Министерствата на образованието и науката на България и Русия и СОК "Камчия", според който "Камчия" се утвърждава като международен център за разпространение на руския език и култура, образователен, квалификационен и сертификационен център. Учебно-възпитателният център "Юрий Гагарин" от две години е пункт за полагане на ЭГЕ - руска матура, работи център за тестиране и сертифициране по руски език за нивата на Общата европейска езикова рамка. През новата учебна година в ЧСУ "Ю. Гагарин" ще започне обучение и по руската образователна система, след като през април бе получена руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователна дейност. С това ЧСУ «Юрий Гагарин» стана първото училище в Европа, което може да издава двойни удостоверения.

Министър Вълчев и Янка Такева предложиха да се използва дългогодишния опит на «Камчия» за работа с деца и млади хора при създаване на държавни стандарти за самоуправление на учениците. Обсъдени бяха и отличните възможности, които комплексът предлага за образователен, квалификационен и спортен туризъм, както и за провеждането на олимпиади и състезания от национален и международен ранг.

Министърът разгледа с интерес и "Училището на бъдещето" - Частното средно училище "Юрий Гагарин" в "Камчия". Той се срещна с педагогическия екип на ЧСУ "Юрий Гагарин", отговори на въпроси и пожела на учителите, учениците и техните родители здраве и успех през новата учебна година.

Красимир Вълчев посети Авиокосмическия център с Планетариум и други обекти на комплекса.
По рано през деня учители на ЧСУ "Юрий Гагарин" получиха сертификати за отличното си представяне на кръглата маса на тема "Частно средно училище "Юрий Гагарин" - реализация на проекта "Училище на бъдещето", която се проведе при изключителен интерес в рамките на Международната конференция. Специален гост на награждаването бе и Светлана Савицкая - известен руски писател, журналист, изобретател, председател на Фондация "Золотое перо Руси" и учредител на едноименната национална литературна награда, член-кореспондент на Международната академия на науките по екологическа безопасност и член-кореспондент на Православната руска академия. Тя връчи престижната награда "Золотое перо Руси" на Янка Такева. С приза бе удостоен и Владимир Стоянов - ръководител на Славянския център в СОК "Камчия", бард, поет и преводач.

Гостите на комплекса се насладиха на прекрасен концерт на звездата на българската сцена Веселин Маринов, който пя в препълнения атриум на хотел "Лонгоз".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: