Младежи с увреждания и доброволци прекараха два дни заедно сред природата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 12.10.2016
1079
12 младежи с ментални увреждания и 12 доброволци прекараха два дни заедно сред природата, придобивайки практически умения как да се ориентират сами и как да се справят с критични ситуации. Практическото обучение "Уърк шоп" се проведе в еко-комплекс "Наяда", община Крушари, като продължение на теоретично обучение "Еко-класна стая на открито".

Знанията (теоретични и практически) за избор на подходяща екипировка, боравенето с компас, различните видове маркировка в планината, уменията за приготвяне на храна, стъкването на огън, пречистването на вода и др. дават шанс на младежите с увреждания да имат своята по-голяма самостоятелност при организация на свободното им време и им дава шанс за водят по-здравословен начин на живот сред природата.

Екипът на проекта заедно с доброволците успя да синтезира, онези важни за младежите със специални потребности правила, които да им дадат практическа насоченост и оттам увереност, че природата може да бъде разбрана и гората да им стане добър приятел, закрилник или дори дом.

Обучението завърши със съставяне на Ръководство за самопомощ и взаимопомощ при ситуации сред природата, което претендира за своята иновативност, тъй-като е съставено след практическо обучение.

Специализираното обучение е част от проект "Равни сред природата", който се осъществява от Сдружение "Моят град" с финансовата подкрепа на Община Варна, Програма "Младежки проекти 2016 г."


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).