Младежка трудова борса се проведе в община Аксаково

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 03.10.2016
1868
Безработни младежи се срещнаха с работодатели в община Аксаково. Целта на трудовата борса бе те да намерят бъдеща реализация. Форумът се проведе в края на миналата седмица в Общинския детски комплекс в град Аксаково. Той премина при голям интерес, като бъдещи работници търсиха 9 работодатели от различни сфери на дейности.

Младежката трудова борса е част от проекта "Твоето бъдеще е в твоите ръце". Той има за цел активиране и интеграция в заетост на младежи до 29-годишна възраст, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, не са регистрирани като безработни лица в Агенцията по заетостта на територията на община Аксаково.

Бенефициент по проекта е община Аксаково, а партньор сдружение "Форум гражданско общество". Той се реализира с изключителното съдействие на кмета на община Аксаково инж. Атанас Стоилов, председателят на УС на сдружението Борислав Френчев и ръководителят Нели Петрова.

Очакваните резултати са: идентифицирани на не по-малко от 80 лица от целевата група, които до момента не са били обект на въздействие по програма "Активиране на неактивни лица"; обучени и мотивирани минимум 60 лица от целевата група; проведени 6 вида обучения за придобиване на професионална квалификация за минимум 60 лица; обучени и придобили професионална квалификация минимум 60 лица от целевата група; осигурена субсидирана заетост на минимум 50 лица за 6 месеца.

На идентифицираните младежи ще се предостави възможност да се включат в мотивационни обучение, в обучение по придобиване на професионална квалификация по следните специалности: "Работник в озеленяването", "Помощник в строителството", "Строител", "Озеленител", "Сътрудник в социални дейности", "Работник в заведенията за хранене и развлечения".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).