Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Младият меринджей: Искам обезщетение! Правят ме известен
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 29.07.2013Коментари (37)23190
©
"Какво е това нещо? Направили кола "Меринджей", фланелки с надпис "Меринджей", три кючека с моя образ", възмущава се 35-годишният Янко Радев от варненското с. Градинарово. Мъжът се прочу с прозвището "Млад меринджей" в едно от изданията на "Съдебен спор".

През май той се обърна към предаването "Съдебен спор" по Нова тв, за да води дело затова, че не му дават да вижда сина си Янислав.

"Непрекъснато ми се обаждат хора от къде ли не - от България, Германия, Гърция и Русия. Идват в нашето село да се снимат с мен.

Онзи ден писах до "Съдебен спор". Искам да се разберем за някакво обезщетение.

Не знам откъде накъде и "Господари на ефира" са разпространили моя образ.

Аз се обърнах към телевизията, като мислех, че нейното съдебно решение има истинска сила. Исках да виждам детето си, а то какво стана. Отивам в Провадия и всички ми викат: "Меринджей, ела тук да се фотам с теб", ядосва се Янко.
Мъжът работи към "Социални грижи" в общината и в момента отговаря за 39 души, заети по социални програми.

Вчера той помагаше да се разтоварят дърва за училището в селото, което е изцяло ромско.

Янко за малко не яде бой от бившата си тъща Катя, когато отиде с телевизионни камери да иска сина си за свиждане. Радев е известен в селото, че е човек, който постоянно пише жалби до институциите и е на "ти" с административния ред в държавата.

"Бях назначен от бившия провадийски кмет Марин Георгиев за млад мениджър сред ромското население в 24 села. Такава беше длъжността ми. Затова майката на бившата ми жена Ангелина се подиграваше пред камерите, като ми викаше меринджей, така си мисли, че се казва професията ми", казва Янко.

Радев е пенсиониран по болест, страдал от малък от епилепсия. Наскоро купил къща за сина си и иска Ангелина да се върне при него, въпреки че преди 2 г. се разделили.
"Бившата ми жена има още две деца, които нямат имена и не знаят бащите си.

Готов съм да приема и тези двама синове, които са на 2 и 4 г., в новата къща заедно с моя 3-годишен Янислав.

Купувам дрешки и на трите деца, като ходя в дома им. Искам да им бъда баща и на другите две момчета. Вземам 380 лв. и плащам 60 лв. издръжка. Преди седмица за първи път ми дадоха официално Янислав, както е според решението на съда", допълва Янко.

Радев е готов да се обедини с бившата си тъща и тъст, за да си търсят правата за неразрешено използване на образите им в интернет.

"Не може така. Бяхме седнали хляб да ядем. Изведнъж идват камерите и ни се намесват в живота. Сега където и да се появя, в магазина или в центъра, всички ми викат: "Иди да се видиш в интернет, навсякъде те има."

Аз съм обикновен човек, на 49 г. съм, изкарвам си честно хляба и не искам да ставам известен", казва Свилен Иванов, на когото казват Асан. Той е бащата на Ангелина и един от главните герои в тв кадрите с младия "меринджей".

"Асан е съвестен работник, води стадо от 42 крави", каза председателят на кооперация "Градина" Иво Станчев.

"Вземам 400 лв., жена ми е безработна, доста е нервна. Не трябваше да се ядосва, когато дойдоха от телевизията, но двете с дъщерята не искаха да ни снимат, затова си изпусна нервите. Вече даваме момчето на Янко, така че проблеми нямаме. Не знам защо толкова се интересуват от нас", добавя Свилен.

Той е отгледал 4 елитни кучета, които му помагат, когато прибира стадото с кравите, и се гордее с тях.
Вчера съпругата му Катя бе отишла на гости в друго село. В Градинарово тя е известна с буйния си нрав. Селяни разказваха, че със сестра й веднъж водили дуел - едната е била с мотика, а другата - с брадва. Победила Катя.

Янко е простил на тъщата и тъста си, те също са готови да му подадат ръка. Всички обаче са против голямата известност и присъствието на образите им в интернет. "Може заедно да заведем дела срещу експлоатирането на образите ни без разрешение", заканва се Радев.

Кметът на Градинарово Симеон Андреев е напълно в течение на конфликта между Янко и Ангелина.

Тъстът Свилен се гордее с пастирските си кучета. По време на скандала пред камерите човекът се бе ошашавил и на всеки въпрос на водещия отговаряше, без да се замисля: "Ко? Не!"

"Давал съм показания в полицията по случая. Съдия-изпълнител постанови Янко да си вземе детето. Това стана факт миналата неделя. Иначе мога да кажа, че той е перфектен изпълнител на нещата, които му възлагам. Имаше проблем, защото къщата му изгоря и тогава се разделиха с Ангелина. Казвам му, че няма авторски права върху думата меринджей, но той пише някакви протестни писма.

Тъстът му няма грешка - добър човек и съвестен работник.Катя и Ангелина обаче са доста властни.

Според мен обаче и те двете, и Янко обичат да се правят на луди в своя полза. Иначе подобни конфликти са ежедневие. Всеки божи ден има най-различни спорове сред селяните от Градинарово", обобщи селският кмет.

Източник: в. "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Radoslav Siderov
премахни филтъра

0
 
 
Айде, все едно вие ако сте и ви се отдаде възможност няма да искате пари...на кви се правите не знам, ама българин - циганин все тая, за пари ли е, тва е положението...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: