Много богата програма за празника на Аксаково

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:05 / 19.08.2019
2088
С огромно удоволствие кметът инж. Атанас Стоилов кани всички на празника на Аксаково, който тази година, по случай 15-ата годишнина от обявяването му за град, ще бъде с много богата, няколкодневна програма.

Традицията повелява празникът на Аксаково да бъде в последната неделя на най-летния месец август.

Традицията тази година обаче е различна, тъй като Аксаково празнува 15-ия си рожден ден като български град и по този повод ще празнува няколко дни.

Внушителна, пъстра и разнообразна програма е осигурила Общината.

Началото ще поставят най-зрелите жители на Аксаково още на 20 август с олимпийските игри за възрастни по проект “Еразъм+ спорт".

Истинските празнични забавления стартират в петък с празничен концерт “Това е България".

Съботата ще е празнична от рано - в 11 е началото на националния авиомоделен събор “Fun Fly 2019" на поляна Горен Доброглед, с. Доброглед. Вечерните часове на празника първо ще са във владение на най-малките с празник в центъра на града с водещ MONTY, а след това - властта в забавленията вземат талантите на ТА “Изворче" и Славка Калчева.

Неделята по традиция започва в 9,00 с празнична Света Литургия в храм “Свето Успение Богородично" в гр. Аксаково. По обяд в центъра стартира “Ретро рали Варна". Вечерта градският стадион ще се превърна в арена за ветерански футболен сблъсък, а в 20,30 централният площад ще се превърне в сцена, на която, освен местни дарования, ще се качат рок групите Б.Т.Р. и Конкурент.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си
Шумен отбеляза Гергьовден с фолклорен концерт
Кметът Димитров поздрави имениците в Търговище за Гергьовден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).