Мъж нападна пенсионер, пътуващи в кола се притекоха на помощ

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
10:37 / 12.04.2019
1419
45-годишният Янаки И. от днес е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“, след като състав на Добричкия окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура в града. Мъжът е привлечен като обвиняем за опит за грабеж, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

На 9 април пострадалият от престъплението 83-годишен мъж взел пенсията си и със свой приятел отишли да се почерпят. В заведението се намирал и обвиняемият Янаки. След като двамата възрастни мъже напуснали кръчмата, обвиняемият тръгнал след тях. Единият от пенсионерите се усъмнил в действията му и останал на пътя, за да наблюдава защо 45-годишният мъж се движи непосредствено след приятеля му.

Така видял, че Янаки нанесъл удар на възрастния мъж, започнал да бърка в джобовете му в опит да вземе парите от пенсията му. Инцидентът бил забелязан и от пътуващите в автомобил, които спрели да окажат помощ на 83-годишния пенсионер. Извършителят на грабежа бил задържан от гражданите до пристигането на полиция.

Справката за съдимост на 45-годишния опасен рецидивист показала, че Янаки И. е осъждан 20 пъти, като в повечето случаи му е налагано ефективно наказание.

Определението на Добричкия окръжен съд, с което е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняемия за опита за грабеж, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).