Мъж се качи пиян от дискотеката в колата, подхвърли 50 лв. на полицай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:27 / 16.04.2018
1855
42-годишният Севдалин Х., който бил предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за даден подкуп на полицейски служител, получи осъдителна присъда. При условията на съкратено съдебно следствие Търговищкия окръжен съд му наложи наказание 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок след редукция. С присъдата Окръжният съд го лиши и от право да управлява МПС за срок 1 година и 6 месеца. Осъденият за подкуп трябва да плати и глоба в размер на 500 лева. Подсъдимият, който е с двойно гражданство – българско и турско, се признал за виновен. В негова тежест са и направените съдебни разноски.

На 6 януари около 3 часа след полунощ полицейски патрул забелязва Севдалин да се движи с неуверена походка, след като излязъл от местна дискотека. Мъжът се качил в автомобила си и потеглил, когато бил спрян от патрул на полицията. Тестът с дрегер отчел наличие на алкохол в кръвта му 1,69 промила.  

След като полицейският служител започнал да пише акт за управление на МПС с концентрация над 1,2 промила – престъпление по член 343б от НК, Севдалин подпъхнал 50-левова банкнота в дневника на служителя. Така било образувано досъдебното производство срещу подсъдимия по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от НК.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).