Мъж тръгна да чисти тръните около триетажна къща, но я подпали без да иска

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:27 / 25.11.2016
1288
За палеж по непредпазливост на сграда със значителна стойност във варненското село Бенковски, Районният съд наложи наказание "пробация" на 61- годишен мъж. П. Славов беше признат за виновен в това, че на 3 февруари тази година, в резултат на непредпазливо боравене с открит огън и оставено без надзор незагасено огнище, запалил имот на частно лице в същото село. Става дума за триетажна къща - тип вила, с площ около 100 кв.м и на стойност близо 16 000 лв.

Съгласно уговорка с пострадалия собственик, подсъдимият трябвало да почисти от сухи треви и тръни прилежащите край къщата площи. В продължение на няколко дни той разчиствал двора, като паралелно изгарял събраните отпадъците. На посочената дата подсъдимият отишъл да се нахрани, като временно оставил тлеещото огнище безнадзорно.

Междувременно огънят бързо се разраснал, обхванал дърво пред къщата и се пренесъл на покривната конструкция. Връщайки се мъжът забелязал пожара и се опитал да го гаси с вода, но едва след намесата на пожарната служба огънят бил потушен. От палежа са причинени имуществени вреди за около 1000 лева.

61-годишният мъж бе осъден на 1 година пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на срещи с пробационни служители. 15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).