НАП търсят 1700 длъжници по телефона, напомнят им да си платят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:07 / 07.09.2010
393
От вчера служители на НАП са започнали да звънят по телефона на 1700 длъжници, които са позабравили да погасят задълженията си в срок към различни институции в страната, съобщиха от службата.

В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, ИА "Главна инспекция по труда", съдилищата, Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции. Общият размер на неплатените глоби е 480 000 лева. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.

При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и размера на неплатените глоби, за начина на плащане, за банковите сметки, на които трябва да се направи плащането. В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.
След напомнянето от НАП гражданите имат 14 дни да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части. Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията - запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.

Източник: в. "Новинар"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кметът Христов със специален поздрав към шуменци за празника на г...
Заповед: На 14 май тези ученици няма да учат
Евакуираха петима души от горяща лаборатория в Търново, спасиха и...
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).