Недоволство в Кранево заради строеж на хотел на метри от морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:42 / 07.03.2019
1521
Строеж на хотел на метри от морските вълни събуди недоволство у жителите на Кранево. Сградата се намира на мястото на бившия Международен пионерски лагер. Според документите се извършва ремонт на стара сграда и пристрояване на нова. 

Преди време е имало скандал с ограда на същото място, която се оказала незаконна след проверка на РДНСК. За строежа има разрешително за ремонт и пристрояване от община Балчик.  Всичко е започнало в началото  на ноември, разказа Нова тв. Инвеститорите заявиха, че цялата документация за дейностите, които извършват, е в Общината. 

Арх. Анна Демирева обясни, че всички сгради, които се строят в ивицата имат строителни книжа. Ивицата граничила непосредствено с населеното място и не попадала в охранителните зони А и Б. Строежите имали и положителни оценки от органите за контрол на околната среда.

"При мен нито един местен или турист не е идвал да се оплаче от никакви незаконни строежи. Самият факт, че се строи зад оградата, в частен двор показва, че няма фрапиращи нарушения на закона. Като фасада това си е така от 2011 година. Не е ново строителство. Оградата си е тук от 60-70 години", коментира Румен Николов, кмет на Кранево.

От Общината са започнали своя проверка по случая.  Днес ще има и проверка на строежа от РДНСК. А междувременно по ивицата в Кранево се строят още три хотела. Това буди недоволство у местните.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).