Нели Петрова: Ще рестартираме фонда за пътна безопасност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 18.03.2017
2005
Чрез рестартирането на фонд "Пътна безопасност" ще се осигурят финансови средства за техническо оборудване, чрез което да се завиши контрола на конфликтните точки върху пътната карта. Това коментира на среща с жители на ветринското село Невша Нели Петрова, кандидат на ГЕРБ за народен представител. 

Тя стана двигател на последните промени в Закона за движение по пътищата, по силата на които пешеходецът вече няма да носи вина, ако бъде блъснат на пешеходна пътека. В защита на каузата за пътна безопасност Нели Петрова обяви, че ще продължи да се бори за изцяло нов закон, който да урежда правилата за контрол върху движението по пътищата, регистрацията на автомобилите и обучението на водачите. 

"Хората от малките общини, където битовата престъпност е сериозен проблем, имат нужда от сигурност. ГЕРБ предвижда видеонаблюдение и полицейско присъствие във всяко населено място", информира Нели Петрова. 

Димитрина Петрова, която има богат професионален опит в социалната сфера и е кандидат на ГЕРБ за народен представител, запозна хората с приоритетите на партията по отношение на социалната политика.

"ГЕРБ гарантира повече социална подкрепа на нуждаещите се, но реалните решения в тази сфера неминуемо изискват да се затегне контрола в системата, да се спрат злоупотребите с ТЕЛК-ове и помощи. Така ще се обезпечи допълнителен ресурс за подпомагане", обясни Димитрина Петрова. 

Като жител на община Ветрино тя постави акцент и върху предложенията за съживяване на местната икономика. 

"Икономическата зона, която се създава в региона, ще даде тласък на инвестициите, на новите производства, които ще допринесат за повече работни места и по-високи доходи. С държавна подкрепа ще бъде обезпечена и необходимата за целта инфраструктура. Приоритет на ГЕРБ безспорно е ускореното изграждане на автомагистрала "Хемус", която е важна за развитието на цяла Северна България", категорична бе Димитрина Петрова. 

На срещата, в която се включи и кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров, местните жители поставиха много въпроси относно пенсионната система и здравеопазването. 

"ГЕРБ се ангажира с поетапно увеличение на пенсиите, като се търсят и други форми на подкрепа за възрастните хора, включително заплащане за бабите и дядовците, които помагат на млади родители в отглеждането на децата им. Реформата в сферата на здравеопазването предвижда сериозни инвестиции в Спешните центрове, както и въвеждането на електронна здравна карта", допълни Нели Петрова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).