Нели Петрова се ангажира да съдейства за ремонт на църквата в Черковна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 22.03.2017
660
Кандидатът на ГЕРБ за народен представител Нели Петрова се ангажира да съдейства за ремонт на православния храм "Св. Възнесение Господне" в провадийското село Черковна. 

"Църквата е архитектурен паметник на 140 години. Храмът, който крепи вярата на жителите на селото, се нуждае от сериозен вътрешен ремонт", коментира Нели Петрова.

Заедно с Димо Димов, общински съветник от Провадия и кандидат за народен представител тя посети и първото българско училище във Варненска област, създадено от Рашко Блъсков през 1841 г. Местните жители споделиха, че училището е обирано многократно, но въпреки това го поддържат и с гордост пазят историята му.

Нели Петрова обясни, че управленската програма на ГЕРБ предвижда повече сигурност за хората от малките населени места чрез полицейско присъствие и видеонаблюдение. Димо Димов увери на свой ред, че за малките общини е предвидена голяма подкрепа чрез специални фондове за финансиране на пътища и ВиК проекти, за които не може да се кандидатства по европейските програми. Тази позиция кандидатът на ГЕРБ за народен представител изрази и на среща с жители на с. Овчага.

"Много млади хора искат да създадат дом в малки населени места, затова е важно да се изгради необходимата инфраструктура, да се създаде подходяща и привлекателна среда за живот", изтъкна Нели Петрова. Заедно с жителите на провадийските села бяха обсъдени и приоритетите на ГЕРБ в областта на образованието, здравеопазването и социалната политика, както и възможностите за съживяване на местната икономика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).