Нови производства топят безработицата в Девня до минимум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:00 / 24.10.2016
2001
В обозримо бъдеще в Девня ще заработят нови производства, които ще осигурят трайна заетост на много граждани. Това стана ясно от думите на кмета Свилен Шитов в студиото на телевизия "Черно море".

"Всяка седмица имам срещи с инвеститори, нашата община е привлекателна в това отношение. Има заложени доста сериозни намерения, но на този етап не е редно да ги коментирам. Полагаме усилия да бъдем полезни на бизнеса", заяви кметът и подчерта, че на този етап общината не предвижда данъчни облекчения за бизнеса.

"Достатъчно е, че нашата инфраструктура е подходяща. Имаме газ, ток, магистрала, жп комплекс и пристанище", посочи Свилен Шитов. Той категорично опроверга слуховете, че заводът "Девня Цимент" преработва отпадъци, които да използва за гориво.

Девня е една от малкото общини във Варненска област, които получават средства от глоби и санкции, наложени на замърсители от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите, посочи кметът. По тази линия от началото на годината досега по сметката на общината са преведени 110 хиляди лева, които могат да се изразходват само и единствено за подобряване на околната среда - съгласно екологичните приоритети, гласувани от Общинския съвет.

"Искрено се надявам през годините тези средства да намаляват, защото знаем каква е цената, която плащаме за тези замърсявания", коментира Свилен Шитов.
Във времето назад Община Девня не е съумяла да се възползва от културно-историческия си ресурс, който ние искаме да развиваме, заяви още кметът. 

Новооткрития от Свилен Шитов извор общината ще социализира с античния амфитеатър на Марцианопол, който има намерение да реставрира по проект, за да се превърне мястото в пълноценна туристическа локация, обясни кметът на Девня.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).