Обезопасиха стълбището на СУ "Васил Левски" в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:07 / 05.11.2017
1932
Външното стълбище на Средно училище "Васил Левски" - гр. Девня се сдоби с парапет. По този начин съоръжението осигурява необходимата безопасност при изкачване и слизане на лица с опорно-двигателни проблеми, както и на всички останали по време на дъжд и сняг, когато плочките, с които е облепено стълбището, стават хлъзгави.

Досега при затруднения деца и възрастни разчитаха на прилежащата на стълбището стена, която не може да осигури надеждна подпора на влизащите и излизащите от училищната сграда. Въпреки сигналите от родители на деца с проблеми с придвижването, училищното ръководство не предприе никакви мерки за обезопасяване на стълбището. Една от майките, които упорито поставяха този въпрос, е девненката Пепа Жечева, чийто син е с детска церебрална парализа и учи в СУ "Васил Левски".

"По принцип е нужна и рампа, но да не мечтаем за екстри", коментира г-жа Жечева. Тя е писала на кмета Свилен Шитов, който е обещал съдействие, въпреки че училището има собствен бюджет и надали 100-200 лева биха били проблем за обезпечаването на необходимостта от парапет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).