Обществено обсъждане на интегрирано териториално развитие на област Добрич ще се проведе в Генерал Тошево

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:13 / 09.03.2024
2002
На 12 март /вторник/ от 14 ч. в сградата на община Генерал Тошево, зала "Дора Габе“3, ще се проведе обществено обсъждане на Концепцията за интегрирано териториално развитие "Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Добрич“. Срещата се организира от Областния информационен център – Добрич във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027.

В разработването на концепцията Агенция "Пътна инфраструктура“ участва с предложение за основен ремонт на близо 30 км третокласни пътища. Те са предложени за финансиране по програмата и ако бъдат одобрени със средства от европейските фондове ще се ремонтират около 12 км от път III-2903 Генерал Тошево - Къпиново - Изворово - Красен - Росица - Лозница /в участъка Генерал Тошево – Изворово/ и приблизително 18 км от път III-2904 в участъка Кардам – Спасово.

Общата индикативна стойност на проектите включени в концепцията е 61 603 856 лв. с ДДС. Предложените мерки за инвестиция ще доведат до значително подобряване и модернизация на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Добрич, ще се повиши пътната безопасност и ще се ограничи отделянето на вредни емисии на парникови газове. По-добрата пътна инфраструктура ще спомогне за увеличаване на инвестициите в региона, създаването на нови работни места и ще даде възможност за по-голям избор на жителите от региона до здравни и образователни услуги. Заложените проекти ще стимулират и развитието на културния и морски туризъм.

С реализацията на концепцията ще се подпомогне развитието на трансграничното сътрудничество, чрез подобряването на експлоатационното състояние на път III-2904, който чрез първокласния път I-9 Дуранкулак - Варна осигурява бърз достъп на жителите на област Добрич до ГКПП "Дуранкулак“. С планираните дейности по ремонт на пътните участъци и връзката им с път II-29 Кардам – Добрич ще се подобрят връзките с Република Румъния чрез ГКПП "Йовково“, съобщи АПИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...
Кметът на Омуртаг пак го закъса
Пореден случай: Дете шофира, а майка му го снима


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).