Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Белослав усвоила 85 млн. лв. по проекти за 10г.
Автор: Екип Varna24.bg 17:33 / 29.10.2009Коментари (0)606
За 10-годишния период на управление на кмета на Белослав Емил Дичев общината спечелила проекти за около 85 млн. лв. Парите са 2 пъти повече от сбора на десетте годишни бюджета през годините. Днес в пресцентър "Глас" кметът направи анализ на свършенoто през мандатите. Точно на 29 октомври преди 10 години Дичев положил клетва като кмет на Белослав. Още оттогава в екипа му са Галя Тодорова, зам.-кмет и в момента, както и Теодора Добрева - секретар на общината, която в началото започва като зам.-кмет.

За 10-годишния период на управление общината може да се похвали с 45 км изградена водопроводна мрежа, над 35 км канализации, над 12 000 кв.м асфалтиране и 10 000 кв.м тротоари. Ремонтирани са всички училища и детски градини - санирани, със сменена дограма и газифицирани. Общината разполага с 6 пенсионерски клуба и здравни пунктове във всяко населено място. Реализирани са над 167 големи инфраструктурни проекти. Дичев припомни, че стартът им е даден през 2001 г.

Той наследил поста през 1999 г. в една фалирала община, осъдена от БМФ заради неплащане на задълженията за ферибота на Белослав. Задълженията били в размер на 25% от бюджета на общината. "Нямахме нито един работен проект. Отне ни една година подготовка в писане на документи, за да кандидатстваме", разказа Дичев.

През първия му мандат общината привлякла 12 млн. лв. от проекти, през втория - 20 млн. лв., а до момента от третия мандат са усвоени 34 млн. лв. Преди 2 дни в столицата официално са подписани още 2 спечелени проекта от Белослав по ОП "Развитие на селските райони". Те са за общо 10 млн. лв. Гордостта на общината е изпълнението на проект за 22 млн. лв. по ОП "Околна среда". Tака Белослав ще бъде първият град в България с интегриран воден цикъл, каза Дичев. Чрез проекта по ОП "Развитие на селските райони" пък в с. Разделна ще се доизгради водопроводът, канализация и ще се асфалтират улиците. Предстои и изграждането на 500 м водопровод в с. Езерово.

Според Дичев формулата за постигането на този успех е труд, екип и добри проекти. Той посочи, че през годините е имал пълна подкрепа от Общинския съвет. "Няма за какво да кандидатстваме с проекти до края на мандата. Ще управляваме спечелените", каза Дичев. Кметът заяви, че за 10-годишния период по различни задачи е ходил над 200 пъти до столицата и е прекарал в институции 365 дни.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: