Община Белослав усвоила 85 млн. лв. по проекти за 10г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 29.10.2009
612
За 10-годишния период на управление на кмета на Белослав Емил Дичев общината спечелила проекти за около 85 млн. лв. Парите са 2 пъти повече от сбора на десетте годишни бюджета през годините. Днес в пресцентър "Глас" кметът направи анализ на свършенoто през мандатите. Точно на 29 октомври преди 10 години Дичев положил клетва като кмет на Белослав. Още оттогава в екипа му са Галя Тодорова, зам.-кмет и в момента, както и Теодора Добрева - секретар на общината, която в началото започва като зам.-кмет.

За 10-годишния период на управление общината може да се похвали с 45 км изградена водопроводна мрежа, над 35 км канализации, над 12 000 кв.м асфалтиране и 10 000 кв.м тротоари. Ремонтирани са всички училища и детски градини - санирани, със сменена дограма и газифицирани. Общината разполага с 6 пенсионерски клуба и здравни пунктове във всяко населено място. Реализирани са над 167 големи инфраструктурни проекти. Дичев припомни, че стартът им е даден през 2001 г.

Той наследил поста през 1999 г. в една фалирала община, осъдена от БМФ заради неплащане на задълженията за ферибота на Белослав. Задълженията били в размер на 25% от бюджета на общината. "Нямахме нито един работен проект. Отне ни една година подготовка в писане на документи, за да кандидатстваме", разказа Дичев.

През първия му мандат общината привлякла 12 млн. лв. от проекти, през втория - 20 млн. лв., а до момента от третия мандат са усвоени 34 млн. лв. Преди 2 дни в столицата официално са подписани още 2 спечелени проекта от Белослав по ОП "Развитие на селските райони". Те са за общо 10 млн. лв. Гордостта на общината е изпълнението на проект за 22 млн. лв. по ОП "Околна среда". Tака Белослав ще бъде първият град в България с интегриран воден цикъл, каза Дичев. Чрез проекта по ОП "Развитие на селските райони" пък в с. Разделна ще се доизгради водопроводът, канализация и ще се асфалтират улиците. Предстои и изграждането на 500 м водопровод в с. Езерово.

Според Дичев формулата за постигането на този успех е труд, екип и добри проекти. Той посочи, че през годините е имал пълна подкрепа от Общинския съвет. "Няма за какво да кандидатстваме с проекти до края на мандата. Ще управляваме спечелените", каза Дичев. Кметът заяви, че за 10-годишния период по различни задачи е ходил над 200 пъти до столицата и е прекарал в институции 365 дни.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).