Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Девня с много важна информация за транспорта на ученици и пенсионери
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 01.02.2024Коментари (0)1162
©
От 1 февруари влизат в сила приетите в края на 2023 г. промени в наредбата, която регламентира размера на субсидиите и компенсациите за автобусните превози. Според тях:

- децата от 7 до 14 години ще пътуват безплатно с градския транспорт;

- децата до 7 години, които и към момента се возят безплатно в градския транспорт, занапред ще пътуват безплатно и по междуселищните линии, съобщават от Община Девня.

За да бъде издадена карта за безплатно пътуване на децата, родителите или настойниците им трябва да имат постоянен или настоящ адрес в някое от населените места на територията на община Девня, да посетят пункта за продажба на превозни документи на фирма "Боксер“ и задължително да представят следните документи:

1. Акт за раждане на детето;

2. Лична карта или друг документ на родител/настойник, удостоверяващ постоянен или настоящ адрес на територията на община Девня;

3. Снимка - за децата от възрастовата група 7–14 години.

Срокът на валидност на картата е една година от датата на издаване или до датата, когато детето ще навърши 14 години.

С промените в наредбата децата от 7 до 14 години ще ползват 50% намалениe от цените на билетите за пътуване с междуселищния транспорт (например, по линията Девня – Варна при редовна цена на билета от 5 лв. детето ще пътува за 2,50 лв.). От фирмата превозвач обаче предупреждават, че намаленията ще се прилагат само след представянето на картата, издадена от тях.

Според новия регламент отстъпката от редовната цена за картите за градския и междуселищния транспорт за пенсионери и учащи се е 50%, но не може да надхвърля 17,50 лв. за градския транспорт и 45,00 лв. за междуселищния.

От началото на 2024 г. фирмата превозвач повиши цените на билетите и на картите за градския и междуградския транспорт. Причините са свързани с ръста на инфлацията, на цените на горивата, на минималната работна заплата и обвързаните с нея осигуровки.

През настоящата година ще бъдат валидни следните цени на абонаментните карти:

- За градска линия - при редовна цена на месечната карта от 70 лв., след отстъпката от държавата и допълнително договорено намаление от страна на фирмата превозвач цената на картата, която ще заплащат учениците над 14 години и пенсионерите, ще бъде 42,50 лв.

- По линията Девня–Варна редовната месечна цена на картата е в размер на 180 лв. След отстъпката и допълнителното намаление от фирмата превозвач, цената на картата за учениците над 14 години и пенсионерите от община Девня ще бъде 105 лв. - за пътуващите и от Девня, и от кв. Повеляново.

Не на последно място следва да се отбележи, че към настоящия момент държавата продължава да дължи на Девня доста солидна сума (изплатена от общината, но не получена като компенсация) за картите на учениците, издадени през 2023 г. Въпреки че през отминалата година местната управа неколкократно е настоявала тези средства да бъдат изплатени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: